Jubiliejinis Anatolijaus Šenderovo koncertas sulaukė didžiulio pasisekimo

Jubiliejinis Anatolijaus Šenderovo koncertas sulaukė didžiulio pasisekimo

posted in: Naujienos | 0

Praėjusį šeštadienį, spalio 10 d., Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje įvyko kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo jubiliejinis koncertas, skirtas pažymėti menininko 70-metį. Geros valios fondas sveikina maestro ir džiaugiasi, galėjęs prisidėti prie šventės įgyvendinimo.

Vakaro metu kompozitorius taip pat buvo apdovanotas Kultūros ministerijos aukso garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“. A. Šenderovą kultūros ministras Šarūnas Birutis apdovanojo „už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką“, pranešė ministerija.

Kaip rašo portalas Lrytas.lt, Jubiliejaus proga maestro iškiliausius koncertinius opusus atliko tikras muzikų žvaigždynas: vienas žymiausių pasaulio violončelininkų Davidas Geringas, norvegų bajano virtuozas Geiras Draugsvollas, net keturiais klavišiniais instrumentais (fortepijonu, klavesinu, čelesta bei elektroniniais vargonais) grojusi pianistė Indrė Baikštytė, Vaclovo Augustino vadovaujamas Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO), diriguojamas Modesto Pitrėno.

Vakare skambėjo Europos kompozitoriaus premija įvertintas A.Šenderovo Koncertas violončelei ir orkestrui „Concerto in Do“ (2002), Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją autoriui pelnęs koncertas „Paratum cor meum“ („Mano širdis pasirengusi“, 1995) simfoniniam orkestrui, violončelei, klavišiniams ir chorui. Pirmą kartą Lietuvos publika išgirdo Koncertą bajanui ir orkestrui „…ad Astra“ (2008).

Vakaro programą apibendrinęs šiemet sukurtas siautulingas „Šokis“ dar kartą paliudijo: A.Šenderovui ne daug kas prilygsta fantazija ir talentu virpinti klausytojo sielos stygas.

Vakaro nuotraukų galerija