Kauno žydų bendruomenė uždega pirmąją Chanukos žvakę

Kauno žydų bendruomenė uždega pirmąją Chanukos žvakę

posted in: LŽB projektai, Naujienos | 0

Pirmojo 2015 m. gruodžio sekmadienio popietę Kauno žydų bendruomenės (KŽB) nariai rinkosi į jaukią kavinės-muzikos klubo “Punto Jazz” palėpę uždegti pirmosios Chanukos žvakės bei linksmai atšvęsti šios, aštuonias dienas truksiančios, šviesos ir stebuklų šventės pradžią.

Buvo numatyta, kad pirmąją žvakelę uždegs vienas seniausių ir aktyviausių KŽB narių Šmuelis Šragė, tačiau jis netikėtai paliko mus, likus savaitei iki Chanukos. Pagerbdami Šmuelio atminimą, bendruomenės nariai paprašė jo žmonos,  ilgametės KŽB tarybos narės Basios Šragienės, uždegti pirmąją žvakelę. Basią šventėje dalyvauti ir išsklaidyti liūdesį šiltame draugų būryje paskatino sūnūs. Geros nuotaikos tądien netrūko nei mažam, nei dideliam, o ją kurti padėjo, visada Kaune laukiami svečiai iš Vilniaus – ansamblio “Fajerlech” muzikantai: Michail Jablonskij ir Leonard Zenkevič.

Nuotaikingą atmosferą kūrė ir tradiciniai greitojo bulvinių blynų (vyrams) ir spurgų (moterims) valgymo konkursai bei įnirtingos kovos viktorinoje dėl žinių apie Chanuką. Šventėje apsilankė ir į susirinkusiuosius kreipėsi, šiuo metu Kaune reziduojantis rabinas Efraimas Prijampolskis su šeima. Šis vizitas daugelį maloniai nustebino ir dvasiškai pakylėjo bendruomenės šventinį susibūrimą.