Žydų bendruomenės nariai dalyvavo A Mechaye žiemos stovykloje

Žydų bendruomenės nariai dalyvavo A Mechaye žiemos stovykloje

posted in: LŽB projektai, Naujienos | 0

Žiemos stovykla yra pats didžiausias ir atsakingiausias Geros valios fondo bei Joint organizacijos remiamas jaunimo programų renginys, kiekvienais metais sulaukiantis ne tik didelio dalyvių susidomėjimo. Stovyklia reikia ruoštis ilgai ir kruopščiai, prireikia nemažai organizacinių darbų. Šiais metais atsirado naujas pagalbinis organizacinis organas  – prieš stovyklą buvo suburtas tėvų komitetas, kuris padėjo spręsti stovyklos tvarkos ir taisyklių klausimus, ypatingas dėmesys buvo skirtas būtent su tvarka ir vaikų drausme susijusioms problemoms spręsti.

Žiemos stovykloje A Mechaye vyrauja puiki atmosfera, gera nuotaika, nuostabūs vaikai ir madrichų darbas.

Stovyklos vadovams gerai atlikti savo darbą padėjo jaunų, tačiau neįtikėtinai atsakingų ir  talentingų koordinatorių, madrichų ir profesionalų komanda. Ypatingai smagu, kad visi (išskyrus vieną – Judaizmo koordinatorių)  komandos dalyviai yra išaugę Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės jaunimo programose ir kaip stovykloje, taip ir už jos ribų, sėkmingai dirba ne tik kaip madrichai bet ir kaip žydų muzikos, žydų šokių, meno dirbtuvių, filmų kūrimo profesionalai. Stovyklos programai vadovai sėmėsi įkėpimo Litvakų istorijoje. Siekdami litvakų istorinę atmintį ir žinias perduoti jaunąjai kartai, koordinatoriai ir madrichai programą kūrė, remdamiesi visam pasauliui žinomų religinių lyderių, kultūros, meno, mokslo ir kitų žymių litvakų pasiekimais. Šabą sutikome ypatingai jaukioje ir šeimyniškoje atmosferoje, pabaigę vakarą dainomis ir šokiais. Havdalos vakarą vainikavo saliutas ir gražios bei žiemiškos savaitės palinkėjimas. Vienas vakaras buvo skirtas visą žydų tautą ištikusiai tragedijai atminti – tai svarbi atminties ir mūsų graudžios išlikimo istorijos perdavimo akimirka. O šiandien, antradienį laukia talentingų vaikų pasirodymai bei paskutinis ir ypatingas stovyklos uždarymo vakaras.

Kaip ir po kiekvienos  organizuojamos stovyklos, vaikai išvažiuos kupini žinių, emocijų bei atsiminimų. Džiaugiamasi, kad yra sudarytos puikios galimybės būti kartu, dirbti su vaikais, leisti smagiai laiką ir perduoti žinias jaunajai kartai. Organizatoriai tikisi, kad vasaros stovyklos sulauks nemažiau dėmesio, bei juose bus galima panaudoti sukauptas žinias ir patirtį.