Į lietuvių kalbą išversta Emannuelio Levino knyga „Laikas ir kitas“

posted in: Naujienos | 0
Gruodžio pradžioje filosofijos ir knygų mylėtojus pasieks dr. Viktoro Bachmetjevo į lietuvių kalbą versta Emannuelio Levino knyga „Laikas ir Kitas“, kurią išleis filosofinių knygų leidyklą „Jonas ir Jokūbas“. Knygos „Laikas ir Kitas“ pasirodymas – puiki proga susipažinti su Emannuelio Levino filosofija. Ankstyvuoju kūrybos periodu rašytoje knygoje Levinas pristato ir vysto esmines savo filosofijos temas: intencionalumą, santykį su kitu, erotiškumą, laiką. Tuo pačiu, esminė knygos struktūra atkartoja Levino magnus opus „Totalybės ir begalybės” struktūrą. Knygos vertėjas Viktoras Bachmetjevas yra įsitikinęs, kad Levino knygų Lietuvoje yra per mažai: „Levinas lietuviškai turi prabilti ne tik dėl to, jog yra kilęs iš Lietuvos, o jo tėvai ir abu broliai čia tragiškai žuvo pirmosiomis nacių okupacijos dienomis, nužudyti tiesiog prie savo namų, A. Mickevičiaus gatvėje, Kaune, dėl paprastos priežasties, kad buvo netinkamos „rasės“. Levinas dar yra ir vienas reikšmingiausių 20-ojo amžiaus Prancūzijos mąstytojų. Šią šlovę filosofui visų pirma pelnė 1961 m. pasirodęs jo „Totalybė ir begalybė“.
Platesnį skaitytojų ratą knyga pasieks prieš Šv. Kalėdas. Knyga taip pat bus prekiaujama internetinėje „Jono ir Jokūbo“ parduotuvėje ir Geros valios fonde. Prie knygos leidybos svariai prisidėjo Gerosios valios fondas, finansuodamas įgyvendinamą leidyklos „Jonas ir Jokūbas“ projektą Nr. PR/GVF-174/2016.
Pirmasis knygos pristatymas vyks Vilniuje 2017 metų gruodžio 2 dieną 16 valandą Pavilijono knygų savaitgalio metu, kuriame dalyvaus knygos vertėjas dr. Viktoras Bachmetjevas, doc. dr. Jolanta Saldukaitytė ir Algirdas Davidavičius.

Levinas_virselis