E. Volodkevičiūtės knygos „Mirachos, pelytės ir jų draugo katino grūdai“ pristatymas

posted in: Naujienos, Projektai | 0

Šiandien įvyko E. Volodkevičiūtės knygos „Mirachos, pelytės ir jų draugo katino grūdai“ pristatymas Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje.

Knygą pristatys: knygos autorė Eligija Volodkevičiūtė, knygos redaktorė Onutė Gudžiūnienė, vertėja Dalija Epšteinaitė.  Kamerinėje aplinkoje buvo diskutuota apie neįprastą knygos pasakojimo formą, veikėjus ir alegorines. O. Gudžiūnienė pažymėjo, kad tema nėra lengva, o jos pateikimas vaikams yra dar labiau komplikuotas. Tačiau autorė su užduotimi susidorojo puikiai ir atrado raktą per magišką realizmą, alegorijas perteikti žiauraus laikmečio istoriją vaikams suprantama kalba ir vaizdiniais.

D. Epšteinaitė pabrėžė, kad ši knyga turėtų būti privalomai perskaityta moksleivių visose mokyklose, nes autorės išpildytas kūrinys pretenduoja tapti ne tik svarbiu leidiniu Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Tai ne tik graži knyga, bet daugiaprasmis ir daugiabriaunis literatūrinis kurinys.

Knyga pristatyta ir Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje, Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje. Vėliau bus pristatoma Lietuvos regioninėse žydų bendruomenėse, Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje ir kitose vietose.

Knyga sukurta ir išleista Geros valios fondo lėšomis.