Geros valios fondas praneša apie planus statyti naują Žydų bendruomenės centrą buvusios Didžiosios Sinagogos vietoje Vilniuje

Geros valios fondas praneša apie planus statyti naują Žydų bendruomenės centrą buvusios Didžiosios Sinagogos vietoje Vilniuje

posted in: Naujienos | 0

2022 m. gegužės 25 d. Geros valios fondas ir Vilniaus m. savivaldybė pasirašė susitarimo memorandumą, kuriuo bus išsaugota ir saugoma ši istorinė senamiesčio erdvė, vėl tapsianti aktyvaus žydų bendruomeninio gyvenimo centru mieste. Pagal šią sutartį Geros valios fondas statys naują bendruomenės centrą, kuris tarnaus Vilniaus ir Lietuvos žydų poreikiams. Naujos patalpos pakeis dabartinį ankštą ir pasenusį bendruomenės pastatą adresu Pylimo g. 4.

Pirmajame planavimo etape Geros valios fondas nustatys plačius socialinius ir bendruomeninius bendruomenės poreikius, į kuriuos turėtų būti atsižvelgiama statant naująjį centrą. Po to bus renkami projektavimo ir statybos pasiūlymai, kurie atitiktų šiuos reikalavimus, taip pat perteiktų originalios Didžiosios sinagogos atminimą ir prisiderintų prie aplinkos masto ir istorinio pobūdžio.

Artimiausiomis savaitėmis Geros valios fondas kreipsis į žydų bendruomenės narius ir visuomenę, kad visi norintys pateiktų savo mintis ir pasiūlymus, ką naujasis žydų bendruomenės centras turėtų apimti, kokia turėtų būti jo infrastruktūra ir teikiamos paslaugos.

Nuotraukos © Saulius Žiūra.

Pilnas susitarimo memorandumo tekstas:

LT MeMO