Geros valios fondas kviečia į projekto „Vabalninko žydų istorijos įamžinimas“ pristatymą visuomenei!

Geros valios fondas kviečia į projekto „Vabalninko žydų istorijos įamžinimas“ pristatymą visuomenei!

posted in: Naujienos | 0

Geros valios fondas kviečia į projekto „Vabalninko žydų istorijos įamžinimas“ pristatymą visuomenei, kuris vyks gruodžio 7 d. 11 val. Biržų krašto muziejaus „Sėla“ Vabalninko skyriuje

Projekto „Vabalninko žydų istorijos įamžinimas“ tikslas – Vabalninko žydų istorijos įamžinimas ir žydų nekilnojamojo kultūros paveldo matomumo visuomenėje didinimas. Biržų krašto muziejaus „Sėla“ Vabalninko skyrius šiemet buvo perkeltas į kitas patalpas – pastatą Žolinės aikštėje. Pradėjus domėtis pastato istorija paaiškėjo, kad šį pastatą 1927 m. pasistatė žydas krautuvininkas Simonas Slavinas. Slavinų šeima šiame name ne tik gyveno, bet turėjo parduotuvę bei viešbutį. Įgyvendindami projektą siekėme, kad naujojo muziejaus pastato istorija, kartu su visos Vabalninko žydų bendruomenės istorija, nenueitų užmarštin, kad miestelio gyventojai ir svečiai turėtų galimybę susipažinti su žydų paveldu Vabalninke.

Projektas dalinai finansuojamas Geros valios fondo įgyvendinant Biržų krašto muziejaus „Sėla“ projektą Nr. PER/GVF-211/2017.

Biržų krašto muziejaus „Sėla“ direktorius Gintaras Butkevičius