Geros valios fondas kviečia žiūrėti dokumentinį pasakojimą „Kauno žydų pėdsakais“ per „Init Ekstra TV“!

Geros valios fondas kviečia žiūrėti dokumentinį pasakojimą „Kauno žydų pėdsakais“ per „Init Ekstra TV“!

posted in: Naujienos | 0

Naujas TV dokumentinių pasakojimų ciklas „Kauno žydų pėdsakais“ kviečia pažinti ir suvokti. Jau šį savaitgalį INIT EKSTRA TV kanalu kviečiame žiūrėti naują dokumentinį pasakojimą bendru pavadinimu „Kauno žydų pėdsakais“. Šeštadienį, gruodžio 16 dieną 17:00 val. – pasakojimo apie religiją pirmoji dalis. Drauge su ekspertais – dr. Larisa Lempertiene, dr. Marija Rupeikiene, dr. Aušrele Kristina Pažėraite, gide Asia Gutermanaite, kolekcininku Michailu Duškesu ir kitais, kalbėsime apie Kauno žydų bendruomenę iki Holokausto. Ieškodami sąvasties, arba to, kas yra asmens tapatybės sudedamosios dalys ir kaip jos formuojasi ar transformuojasi laiko ir erdvės mikrokosmose, mūsų atveju Kaune, pabandysime keliauti tais pėdsakais, kurie išliko mieste, puoselėjant atmintį ir prisimenant tradicijas. Sekmadienį, gruodžio 17 dieną, 17:00 pakviesime pirmąjam pokalbiui apie švietimą. Vilniaus Universiteto docentas dr. Saulius Kaubrys, LNB Judaikos tyrimų centro vadovė Larisa Lempertienė, LSIM rinkinių apskaitos ir saugojimo skyriaus vedėja, muziejininkė Gabija Mackevičiūtė ir lektorė, žydų kultūros tyrinėtoja, gidė Asia Gutermanaitė pasakos apie švietimą, kone labiausiai išplėtota žydų kultūros sritį tarpukario Lietuvoje. Ciklo scenarijaus autorius ir režisierius Sigitas Valadka sako, kad pirmieji du pusvalandiniai filmai – tik pradžia, autoriai planuoja ateityje tyrinėjimus tęsti ir jais dalintis su visuomene.

Ciklo kūrybinė grupė: Eglė Bendikaitė, Vaida Girčė, Sigitas Valadka, Rytis Meškauskas, Paulius Šlamiškis, Kęstutis Druškevičius.

Laidų ciklą “Kauno žydų istorija iki holokausto” dalinai finansuoja Geros valios fondas įgyvendinant UAB “Init” projektą Nr. PR/GVF-201/2017.

Kviečiame žiūrėti per kabelinės televizijos INIT kanalą INIT EKSTRA TV jau šį savaitgalį!:

Šeštadienį:

17:00 TV dokumentinis ciklas „Kauno žydų pėdsakais“. Religija (1) 2017 m.
Sekmadienį:

17:00 TV dokumentinis ciklas „Kauno žydų pėdsakais“. Švietimas (1) 2017 m.

Video Facebook paskyroje:

https://www.facebook.com/821598037856596/videos/1943159189033803/