„Amerikos virtuozai“ muzikantų šeima iš Baltimorės atvyksta į Lietuvą dalyvauti Holokausto atminimo renginiuose

„Amerikos virtuozai“ muzikantų šeima iš Baltimorės atvyksta į Lietuvą dalyvauti Holokausto atminimo renginiuose

posted in: Naujienos | 0

„Amerikos virtuozai“ Lietuvoje viešės rugsėjo 7-23 d. ir rengs koncertus, dirbtuves, seminarus ir kitus kultūrinius renginius didžiuosiuose Lietuvos miestuose. „Amerikos virtuozų“ vizitas, tai tęstinis projektas, kuriam pradžią davė smuikininko Boriso Traubo vizitas JAV ir jungtinis turas kartu su „Amerikos virtuozais“ po JAV miestus. Muzikiniai renginiai dedikuojami Holokausto atminimui.

Ryškiausias „Amerikos virtuozų“ turo akcentas – rugsėjo 23 d. vyksianti Giedriaus Kuprevičiaus kamerinės simfonijos „Po Dovydo žvaigžde“ premjera, tai Vilniaus geto sunaikinimo minėjimo renginių ciklo dalis.

„Amerikos virtuozai“, taip pat gros Tautų Teisuolių vardo suteikimo ceremonijoje Kaune rugsėjo 10 d.

Dr. Charles Borowsky dalyvaus simpoziume „Nusikaltimų prieš žmoniškumą atspindžiai“.

„Amerikos virtuozų“ programoje – Amerikos kompozitorių kūriniai ir Borovskių šeimos sukurtos kompozicijos, susijusios su „Atminties diena“, įskaitant kūrinį „In Memoriam“, kuris pirmąkart atliktas 2013 m. birželio 14 d. Lietuvoje minint „Gedulo ir vilties“ dieną.

Borovskių šeima turi ilgametę patirtį kaip „muzikiniai diplomatai“ visame pasaulyje. Pagrindinis jų šūkis yra „Muzika – geriausias tiltas jungiantis žmones“. Borovskių šeima yra atlikusi savo programą daugiau nei keturiasdešimtyje pasaulio šalių, jų muzikinė veikla vertinama ir pripažinta tiek JAV, tiek kitose šalyse. JAV prezidentas Barakas Obama 2016 yra parašęs: „Jūs pristatote žmonėms visame pasaulyje geriausią to, ką turi Amerikos žmonės“.

Daugiau apie Borovskių šeimą rasite čia: www.IntermuseArts.org / www.TheAmericanVirtuosi.com

Projektas yra dalinai finansuojamas Geros valios fondo įgyvendinant Boriso Traubo projektą nr. GVF-252/2017(2)PR.