Berlyne pristatyta Marko Petuchausko autobiografinė knyga „Santarvės kaina“

Berlyne pristatyta Marko Petuchausko autobiografinė knyga „Santarvės kaina“

posted in: Naujienos | 0

Gegužės 15 dieną Lietuvos Respublikos ambasadoje Vokietijoje vyko Marko Petuchausko atsiminimų knygos „Santarvės kaina“ vokiečių kalba („Der Preis der Eintracht“, leidykla „LIT Verlag“) pristatymas. Iš lietuvių kalbos atsiminimus vertė Markas Roduneris. Knygą pristatė ir ištraukas skaitė litvako šaknų turintis režisierius Grigorijus von Leitis, po skaitymo vyko pokalbis su knygos autoriumi Marku Petuchausku. Projektą organizavo Lietuvos Respublikos ambasada bendradarbiaudama su „Leitis Academy & Archive“ ir Lietuvos kultūros institutu.

Tai ne pirmas M. Petuchausko knygos „Der Preis der Eintracht“ pristatymas Vokietijoje. Kovo mėnesį knyga du kartus pristatyta Leipcigo knygų mugės programoje.

„Santarvės kaina“ – daugiau nei penkias dešimtis metų užrašinėti pokalbiai su daugybe teatro žmonių, rašytojų, dailininkų, muzikų, taiklios pastabos ar netikėtai šovusios mintys, susirašinėjimas su įvairiomis žymiomis asmenybėmis – virto puikia knyga, o viena jos dalis lyg filmo juosta atskleidžia sudėtingo ir pakankamai margo gyvenimo akimirkas. Markas Petuchauskas pasakoja ne tik iš vaikystės įsirėžusius epizodus, artimųjų netektis ir per okupacijas patirtą skausmą, bet ir prisimena daugelio gyvenimo kelyje sutiktų žmonių gerumą, supratimą, pagalbą (knygos.lt).

Pristatymas sulaukė didelio susidomėjimo, susirinko pilna salė žmonių. Daugiausiai laiko užėmė prisiminimų skaitymas, po to vyko trumpas pokalbis su autoriumi.

Knygos leidyba dalinai finansuota Geros valios fondo įgyvendinant leidyklos „LIT Verlag“ projektą.

Marko Petuchausko atsiminimų knygą „Santarvės kaina“ vokiečių kalba – „Der Preis der Eintracht“ galėsite įsigyti Geros valios fonde, kai tik mus pasieks leidiniai iš Vokietijos.

Šioje nuorodoje galite susipažinti su paties autoriaus – Marko Petuchausko įspūdžiais ir įdomiausiais momentais iš knygos pristatymo Berlyne: https://www.lzb.lt/2019/05/22/markas-petuchauskas-apie-savo-knygos-der-preis-der-eintracht-pristatymo-berlyne-idomiausius-momentus-lietuvos-zydu-litvaku-bendruomenes-tinklapiui/