Sėkmingiausia Lietuvos sporto klubo „Makabi“ makabiada per visą istoriją!

Sėkmingiausia Lietuvos sporto klubo „Makabi“ makabiada per visą istoriją!

posted in: Naujienos | 0

Baigėsi 15-osios Europos Makabi žaidynės Budapešte. 30 Lietuvos sportininkų iškovojo 81 medalį. Daugiausia medalių, net 65 iškovojo 6 plaukikai. Kiekvienas iš jų turėjo galimybę dalyvauti nuo 12 iki 16 distancijų ir estafetėse. Jaunių grupėje Erika Filipavičiūtė iškovojo 13 medalių, 11 iš jų aukso (tame tarpe 1 estafetė) ir 2 sidabro. Kamilė Ilijonskytė – 8 medaliai, 7 aukso (tame tarpe 1 estafetė) ir vienas bronzos. Kristijonas Šreiberis – 11 medalių, 7 iš jų aukso (tame tarpe 1 estafetė), du sidabro, du bronzos. Robertas Nikitinas – 11 medalių, iš jų 5 aukso (tame tarpe 1 estafetė), 2 sidabro, 4 bronzos. Trenerė Oksana Sinkevič. Plaukikų, o kartu ir jaunių delegacijos vadovas – Artiom Perepelica.
Puikiai pasirodė, suaugusių grupėje broliai Fadejevai. Andrejus laimėjo 12 medalių, 3 iš jų aukso, 5 sidabro, 3 bronzos. Aleksejus 10 medalių, 5 iš jų aukso, 2 sidabro, 3 bronzos.
Fechtuotojas Alan Rinkevič iškovojo aukso medalį individualioje įskaitoje ir 1 aukso ir 2 sidabro komandinėse varžybose su kitų šalių sportininkais.
Puikiai pasirodė badmintonininkai. Vitalija Movšovič ir Markas Šames tapo makabiados čempionais vienetų varžybose. Markas Šames, poroje su Daniel Tarachovskij iškovojo sidabro medalį. Vitalija Movšovič, kartu su ukrainiete Natalija Rutgauzer iškovojo sidabro medalį, o Vitalija Movšovič, kartu su Daniel Tarachovskij bronzos medalį.
Tenisininkė Alisa Gaivaronskytė iškovojo du aukso medalius, vienetų ir moterų dvejetų, kartu su Vokietijos sportininke.Valentina Finkelšteinienė tapo makabiados nugalėtoja veteranių grupėje.
Labai perspektyvi 15 metė stalo tenisininkė Gerda Šišanovaitė, dalyvaudama suaugusių varžybose (jaunius dėl mažo dalyvių skaičiaus apjungė su suauguisias) laimėjo bronzos medalį.
Pats jauniausias makabiados dalyvis, 10 – metis šachmatininkas Daniel Šer, užėmė labai aukštą 4 vietą tarp vaikų iki 18 metų, žaisdamas su tarptautiniais meistrais ir didmeistriais. Treneris, tėvas Eduard Šer.
Europos makabiadą vainikavo Lietuvos sporto klubo „Makabi“ mažojo futbolo komanda, iškovojusi sidabro medalius. Žaidžiantis treneris Arūnas Šteinas, komandos vadovai Matvejus Frišmanas ir Gercas Žakas.
Makabiadoje buvo plati kultūrinė programa, ekskursijos, chabat pamaldos didžiausioje Budapešto sinagogoje bei chabat vakarienė žaidynių dalyviams.

Lietuvos sporto klubo prezidentas, delegacijos vadovas
Semionas Finkelšteinas

Projektas dalinai finansuojamas Geros valios fondo.