Jaunučių krepšinio turnyras Izraelio ambasados taurei laimėti

Jaunučių krepšinio turnyras Izraelio ambasados taurei laimėti

posted in: Naujienos | 0

Rugpjūčio 11-12 dienomis, Vilniuje, įvyko jaunučių krepšinio turnyras, kurį organizavo Izraelio valstybės ambasada Lietuvoje kartu su Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija. Geros valios fondas džiaugiasi galėjęs paremti šį puikį renginį, o taip pat sveikina turnyno nugalėtojus – jaunuosius Tel Avivo „Maccabi“ klubo krepšininkus, finale rezultatu 87:78 įveikusius savo varžovus – Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos I-KG GROUP komandą, vadovaujamą trenerio Edvino Justos. Turnyre taip pat dalyvavo dar dvi ekipos – Šiaulių „Saulės“ krepšinio akademija, užėmusi trečiąją vietą, ir Kauno „Perkūno“ krepšinio mokykla.

Turnyno dalyvius ir svečius iš Tel Avivo nuoširdžiai pasveikino Lietuvos krepšinio legenda Šarūnas Marčiulionis, visiems palinkėjęs teigiamų emocijų krepšinio aikštelėje, o svečiams – ir malonių įspūdžių mūsų šalyje. Š.Marčiulionis taip pat padėkojo Izraelio ambasadoriui už gražią iniciatyvą, leidžiančią bendrauti jauniesiems krepšininkams. Sveikindamas visus, Izraelio ambasadorius Amir Maimon savo ruožtu taip pat pabrėžė, kad „ši iniciatyva nėra vien varžybos vardan medalių, mes siekiame, kad susitiktų jauni žmonės iš Lietuvos ir Izraelio. Kad kartu jie treniruotųsi, žaistų ir bendrautų”.

Geros valios fondo atstovams, stebėjusiems varžybas, puikų įspūdį paliko ne tik visų komandų pademonstruotas kovingumas ir aukšto lygio žaidimas, bet ir ypač draugiška atmosfera žiūrovų tribūnose, sklandi renginio organizacija. Atskiro paminėjimo nusipelno itin vykusi ir labai efektyviai įvykdyta Izraelio ambasados marketingo kampanija, skirta šiam turnyrui, kuri beveik iki pat renginio pradžios kaustė Izraelio ambasados Facebook puslapio sekėjų dėmesį.

Likus mėnesiui iki renginio, ambasada pradėjo kodinį projektą pavadinimu „8.12“ – kiekvieną dieną Facebook puslapyje buvo viešinamos žymių Lietuvos ir Izraelio žmonių – žurnalisto Pauliaus Gritėno, operos solisto Rafailo Karpio, Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus, legendinio Izraelio krepšininko Tal Brody ir kitų nuotraukos su užrašu „8.12“. Visą šį laiką tikrasis „8.12“ tikslas buvo laikomas paslaptyje, todėl tai tik dar labiau skatino renginio sekėjus spėlioti, kokią reikšmę galėtų slėpti šis užrašas, ir nekantriai laukti paslapties atskleidimo.

Medalius jauniesiems krepšininkams įteikė ir juos sveikino Geros valios fondo valdybos ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, Izraelio ambasadorius Lietuvoje A. Maimon, užsienio reikalų ministras Linas Antanas Linkevičius, Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius. Tarp dalinusių medalius taip pat buvo ir dvi krepšinio legendos – pats Š. Marčiulionis, finale stebėjęs savo sūnaus žaidimą, ir Izraelio krepšininkas Tal Brody. T. Brody, kuris yra pramintas Izraelio Michaelu Jordanu, interviu Lrytas.lt sakė: „Šis turnyras – nuostabus. Vaikinai puikiai žaidė, akys degė. Manau, kad toks turnyras labai svarbus Lietuvos ir Izraelio santykiams. Jie tikrai gerėja. Pažiūrėkite, čia jau yra Izraelio ambasada. Krepšinis gali vienyti ir vienija“.

Turnyro akimirkos (Nuotraukos iš Izraelio valstybės ambasados Lietuvoje FB paskyros. Nuotraukų autorius – Arny Jack):