Irenos Giedraitienės fotoparodos ir albumo „Prisiminimų aidai“ pristatymas

Irenos Giedraitienės fotoparodos ir albumo „Prisiminimų aidai“ pristatymas

posted in: Naujienos, Projektai | 0

Geros valios fondas maloniai kviečia dalyvauti fotomenininkės Irenos Giedraitienės fotoalbumo ir fotografijų parodos „Prisiminimų aidai“ pristatyme. Albume ir parodoje užfiksuoti Lietuvos ir užsienio getuose ir koncentracijos stovyklose išgyvenusių asmenų bei žydų gelbėtojų portretai, fotoalbume rasite ir geriausius I. Giedraitienės retrospektyvinių fotografijų darbus.

Paroda ir jos atidarymo vakaras skiriami Buvusių geto ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos narių, kurie vis dar dalina šypsenas pasauliui, pagerbimui ir įamžinimui. Vakaro metu bus suteikta unikali galimybė ne tik susipažinti su paroda, bet ir išgirsti gyvas dramatiškų išgyvenimų istorijas.

„Norėjau įamžinti getus ir koncentracijos stovyklas išgyvenusiuosius kuo skubiau, kol dar visi esame čia, šiame laike. Aš tikiuosi, kad ši paroda ir albumas bus didžiulės pagarbos išgyvenusiems ir simbolinio jų atminimo įamžinimas“ – teigia I. Giedraitienė.

Atidaryme dalyvaus Buvusių geto ir koncentracijos stovyklų kalinių sąjungos nariai iš visos Lietuvos, Izraelio ambasados Lietuvoje atstovai, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės nariai, Lietuvos fotomenininkų sąjungos atstovai, kiti garbūs svečiai.

Renginio vieta ir laikas: 2016 m. sausio 14 d., 17:30 val., Jašos Heifetso salė, III a., Pylimo g. 4 (Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė).

Apie autorę:
I. Giedraitienė surengė per 40 personalinių parodų bei dalyvavo apie 100 grupinių parodų visame pasaulyje. Gavo apie 38 apdovanojimus. Iš jų svarbiausias – Worldpress Photo prizas „Aukso akis“, gautas 1975 m. Amsterdame už fotografiją „Vestuvės“ (1974 m.). Jos darbas „Katytė“ (1970 m.) įtrauktas į Tarptautinio fotografijos centro fotografijos enciklopediją, 1984 m. išleistą Niujorke. 2006 m. įtraukta į enciklopediją „Allgemeines Künstlerlexikon“.

Darbai saugomi: Amsterdamo „Canon“ galerijoje; Tarptautiniame fotografijos centre, Niujorke; Prancūzijos fotografijos muziejuje, Paryžiuje; Šiaulių fotografijos muziejuje; Tarptautiniame fotografijos muziejuje, Katalonijoje, Ispanijoje.

GVF-Prisiminimų aidai-kvietimas 2015-01-14