ZAKHOR / PADĖKA

ZAKHOR / PADĖKA

posted in: Naujienos | 0

2017 m. vasario 10 d. VšĮ Geros valios fondas gavo elektroninį laišką iš projekto „Žydiškojo Vilniaus įvaizdžių topografija“, kurį VšĮ Geros valios fondas dalinai finansavo, įgyvendintojų. Dalinamės šiuo laišku ir pasiektais projekto metu rezultatai.

Brangūs ZAKHOR parodos dalyviai ir draugai,
Tęstiniam projektui „Žydiškojo Vilniaus įvaizdžių topografija“ įpusėjus, norėtume Jums padėkoti už dalyvavimą, partnerystę ir paramą bei apibendrinti pasiektus tikslus.
Prieš kelerius metus Vilniuje kelionę pradėjusi tapybos ir fotografijos paroda jau įveikė tūkstančius mylių, ją aplankė šimtai meno gerbėjų išskirtinėse kultūros erdvėse.
Pirmosios projekto parodos 2015 m. buvo atidarytos Vilniaus miesto rotušėje ir Berlyne, Konrado Adenauerio fonde. Projekto globėju tapo Hansas Gertas Poetteringas, Konrado Adenauerio fondo pirmininkas, buvęs Europos parlamento prezidentas.
Tais pačiais metais išleistas reprezentatyvus katalogas su žydų kultūros ekspertų (kultūrologų, menotyrininkų) ir menininkų tekstais, iliustruotas kūrinių fotografijomis:
https://issuu.com/airidarekstyte/docs/catalogue-zakhor
2016 m. katalogas buvo pristatytas Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės namuose, o paroda buvo išlydėta į PAR – Pietų Afrikos žydų muziejų (Keiptaunas) ir Johanesburgo Holokausto centrą.
Atidarymų metu buvo organizuojami džiazo muzikos koncertai, rodomas dokumentinis trumpo metražo filmas. Parodos kontekste įgyvendinti diskusijų vakarai su meno gerbėjais ir ekskursijos lankytojams, edukatoriams bei gidams.
2017 m. rengiamasi pristatyti parodą Izraelyje, Tel Avive.
Dar kartą dėkojame Jums už puikius patarimus, geras intencijas ir stiprią paramą. Ačiū, kad suteikėte projektui sparnus. Zakhor!

Nuoširdžiai – Parodos kuratoriai ir rengėjai

Dr Gabrielė Žaidytė
Linas Liandzbergis

Moses Mendelsohno centras (Potsdamas)
Prof Julius Schoeps
Dr Elke-Vera Kotowski

Dailininkų sąjungos galerija (Vilnius)
Kotryna Džilavjan