Skelbiamas konkursas teikti edukacines programas vaikų vasaros poilsiui

Skelbiamas konkursas teikti edukacines programas vaikų vasaros poilsiui

posted in: Naujienos | 0

Skelbiamas konkursas teikti edukacines programas, kurios būtų įgyvendinamos per vaikų vasaros stovyklas. Programas iki kovo 6 d. Švietimo mainų paramos fondui gali teikti įstaigos, organizacijos ar pavieniai asmenys, kurie turi teisę užsiimti vaikų neformaliojo švietimo veikla.
Edukacinių programų temos: STEAM (gamtos, technologijų, inžinerinių mokslų, meno ir matematikos) gebėjimų ugdymas, pilietiškumo ir tolerancijos ugdymas, sveikos gyvensenos įgūdžių formavimas, karjeros planavimas, etninė kultūra, verslumas. Atrenkant finansuotinas programas, didžiausias dėmesys bus kreipiamas į tai, ar programa susijusi su nurodytomis temomis, ar ji inovatyvi.
Edukacinių programų tikslas – ugdyti vaikų socialines ir emocines kompetencijas. Jos turi ugdyti jaunųjų stovyklautojų kūrybiškumą, mokyti konstruktyviai spręsti problemas, bendradarbiauti.
Viena edukacinė programa bus įgyvendinama per vieną stovyklos pamainą. Konkursą laimėjęs ir finansavimą gavęs stovyklos organizatorius galės sumažinti tėvų mokestį – 30 proc. daugumai vaikų ir 95 proc. stovyklos kainos – vaikams iš socialiai remtinų šeimų.
Turiningai stovyklauti ir pasinaudoti lengvatomis – sumažinta stovyklos kaina – gali visi 7–18 metų vaikai, taip pat ir užsienio lietuviai. Turintieji negalią mokiniai gali būti sulaukę ir 21 metų.
Vaikų vasaros stovyklos jau kelerius metus finansuojamos naudojant Europos Sąjungos socialinio fondo lėšas. Ilgalaikį projektą TAPK inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija, vykdo Švietimo mainų paramos fondas. 2017 m. vasaros stovykloms numatyta skirti apie 300 000 Eur.
Daugiau informacijos – projekto tinklalapyje www.tapk.lt.
Čia jau dabar skelbiamos artimiausios stovyklos, kurios vyks per mokinių pavasario atostogas.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. paštas info@smm.lt