Geros valios fondas kviečia į projekto „Bright women in the dark period“ pristatymą Nidoje!

posted in: Naujienos | 0

Lapkričio 21 d. 17:30 val. Nidos kultūros ir informacijos centre „Agila“ (Taikos g. 4) Lina Mumgaudytė pristatys projektą „Bright women in the dark period“ taip pat skaitys paskaitą apie „gėdingą meną“ Trečiajame Reiche bei žydžių moterų vaidmenį ir kūrybą karo metu.

„Bright women in the dark period“ – tai projektas apie Antrojo pasaulinio karo žydes, kurios vykdė meninę veiklą karo metu. Šių moterų kūryba tapo jų pasipriešinimo ginklu. Pasitelkusios įvairias meno formas, jos sugebėjo pasipriešinti naciams poezija, šokiu, tapyba, fotografijomis ir dainomis. Tačiau Antrojo pasaulinio karo laikotarpiu, ne visos meno formos buvo toleruojamos nacių. Menas tapo ideologiniu ir rasiniu barometru. Kas kabojo žmonių namuose ir kas tai kūrė, tapo svarbiu klausimu.

Nuo 2019 metų prasidės antras projekto „Bright women in the dark period“ etapas – parodos, kurių metu bus pristatomos Linos Mumgaudytės tapytos Antrojo pasaulinio karo žydės – menininkės. Paveikslai bus tapomi moderniu stiliumi, kuris Antrojo pasaulinio karo metu būtų uždraustas ir Hitlerio pavadintas „išsigimusiu menu“.

Projektas dalinai finansuojamas Geros valios fondo įgyvendinant Linos Mumgaudytės projektą Nr.: GVF-257/2017(2)PR.

Agila