Sveikiname režisierių Saulių Beržinį, Rogatchi fondo nominuoto metų humanistu!

Sveikiname režisierių Saulių Beržinį, Rogatchi fondo nominuoto metų humanistu!

posted in: Naujienos | 0

Rogatchi fondas kasmet skiria „Metų humanisto“ apdovanojimus žmonėms, kurie unikaliu ir prasmingu būdu prisidėjo prie žmogiškų vertybių puoselėjimo skirtingose srityse: meno, mokslo ir švietimo.

Režisierius Saulius Beržinis, drauge su dar trimis nominantais buvo išrinktas metų humanistu už savo gyvenimo nuopelnus – už sukurtus daugiau nei 20 filmų apie litvakų istoriją ir Holokaustą. Saulius Beržinis yra Nepriklausomo Holokausto Tyrimų Archyvo įkūrėjas, kaip rašoma fRogatchi fondo spaudos pranešime, režisierius nominuotas „už jo nepailstamą ir kilnų darbą atskleidžiant ir atstatant tiesą apie Holokausto tragediją, už jo supratimą ir gerumą žmonėms, kuriuos jis iškelia iš užmaršties, už jo esminį indėlį į būsimą „Prarastojo štetlo muziejų ir memorialinį kompleksą“ paskiriant šiam savo neįkainojamą archyvą kaip indėlį ateities kartoms“.

Saulius Beržinis bus apdovanotas „Metų Humanisto“ diplomu ir meno kūriniu „Song of our Souls“ (liet. „Mūsų sielų daina“) specialioje iškilmingoje ceremonijoje Vilniuje 2019 m. pradžioje.

Geros valios fondas džiaugiasi galėdamas pasveikinti režisierių su apdovanojimu ir didžiuojasi remdamas tokius projektus, kaip Sauliaus Beržinio kurtą dokumentinį filmą „Meine Vilne“ (projekto numeris PR/GVF-168/2016), pasakojantį apie unikalią tarpukario žydų Vilniaus kultūrą bei dvasinį gyvenimą siekiant ugdyti visuomenės gebėjimą kritiškai analizuoti istorinę praeitį, atsakingai suvokti tarpkultūrinio bendravimo svarbą, o taip pat – destruktyvias antisemitizmo bei ksenofobijos pasekmes.