Šią vasarą bus tęsiami archeologiniai tyrimai Didžiosios sinagogos vietoje

Šią vasarą bus tęsiami archeologiniai tyrimai Didžiosios sinagogos vietoje

posted in: Naujienos | 0

Didžiosios sinagogos ir šulhoifo archeologinių tyrimų projektas šią vasarą pradės jau penktus savo tyrimo metus su padidėjusios apimties archeologiniais kasinėjimais tyrimo vietoje finansinės paramos iš Geros valios fondo dėka. Šiame darbo etape žadama susikoncentruoti į pilną bimos, aptiktos per tyrimus 2018 metais, atidengimą, Aran Kodesh atidengimą, bei pabaigti prausyklų (ritualiniam apsiprausimui) atidengimą.

Kaip visada, darbas bus vykdomas jungtinių Lietuvos, Izraelio, Amerikos ir Kanados mokslininkų ir archeologų pastangomis. Tyrimo vietoje, Žydų g., Vilniuje, darbai bus vykdomi nuo liepos 1-19 d. ir kviečiamos visos iniciatyvos, vizitai ir ypatingai laukiamas dalyvavimas – savanorystė daliai ar visam archeologinių tyrimų laikui.

Atnaujinta informacija apie archeologinius tyrimus rasite tinklapyje: http://www.seligman.org.il/vilna_synagogue_home.html

Facebook paskyroje – https://www.facebook.com/Vilna.Synagogue.Project/.

Projektas dalinai finansuojamas Geros valio fondo įgyvendinant VšĮ „KULTŪROS PAVELDO IŠSAUGOJIMO PAJĖGOS“ projektą Nr. GVF-25/2018(2)PR.