Sausio 27 d. visame pasaulyje minima tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena

Sausio 27 d. visame pasaulyje minima tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena

posted in: Naujienos | 0

Sausio 27 d. visame pasaulyje minima tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena, vyksta įvairūs renginiai, skirti pagerbti žuvusius, prisiminti visus, kurie paliko mūsų žemę piktavalių žmonių pastangomis. Daugelyje pasaulio šalių memorialai ir muziejai buvo pastatyti šešių milijonų žydų – nacizmo aukų – atminimui.

„Holokaustas, dėl kurio buvo sunaikintas trečdalis žydų tautybės ir begalė kitų tautinių mažumų, visada bus perspėjimas visiems žmonėms apie neapykantos, fanatizmo, rasizmo ir išankstinių nuostatų pavojų“, – sakoma JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijoje.

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena yra ne tik pagarbos išgyvenusiems ženklas ir pagarba Holokausto aukų atminimui, bet ir raginimas veikti. Tai suteikia valstybėms JT narėms galimybę dalyvauti toliau kovojant su antisemitizmu ir rasizmu ir kurti švietimo programas, kad ateityje tokie žiaurumai nepasikartotų.

Šiuo sunkiu laikotarpiu, kai siautėja Covid-19 ir mūsų šalyje yra paskelbtas karantinas, nepavyks organizuoti masinių renginių, kurie būdavo rengiami kiekvienais metais Lietuvoje ir mūsų Panevėžyje.
Bet kiekvienas Panevėžio miesto žydų bendruomenės narys nori prisijungti prie šios datos minėjimo, tad bendruomenės valdyba sausio 26 d. nutarė organizuoti renginį nuotoliniu būdu per programą ZOOM, virtualioje erdvėje dalyvaujant gėlių ir vainikų padėjime prie paminklo Holokausto aukoms ir memorialinės lentos.

Dalinamės akimirkomis iš šios akcijos

.