Šią vasarą bus atnaujinti ir tęsiami archeologiniai tyrimai Vilniaus Didžiosios sinagogos vietoje

Šią vasarą bus atnaujinti ir tęsiami archeologiniai tyrimai Vilniaus Didžiosios sinagogos vietoje

posted in: Naujienos | 0

2021 m. rugpjūtį bus atnaujinti ir tęsiami Vilniaus Didžiosios sinagogos archeologiniai kasinėjimai, neįvykę 2020 m. dėl pasaulinės Covid-19 pandemijos.

Didžiosios sinagogos ir šulhoifo archeologinių tyrimų projektas šią vasarą tęs jau šeštuosius tyrimų metus, kurių metu planuojama išsamiau tyrinėti 2018 ir 2019 m. atidengtą Bimą, Aron Kodešą ir Didžiosios sinagogos sienas. Taip pat tikimasi atrasti ankstyvesnės, kaip manoma, pastatytos 1573 m., Vilniaus sinagogos liekanas.

Kaip ir kasmet, darbas bus vykdomas jungtinių Lietuvos, Izraelio, Amerikos ir Kanados mokslininkų ir archeologų pastangomis. Tyrimo vietoje, Žydų g., Vilniuje, darbai bus vykdomi nuo rugpjūčio 9 iki 27 d.

Visus, besidominčius litvakų istorija, archeologijos mokslu ir tyrimais, kviečiame prisijungti prie projekto ir savanoriauti. Dėl savanorystės kviečiame kreiptis Facebook paskyroje parašant asmeninę žinutę.

Daugiau informacijos apie savanorystę:

https://jewish-heritage-europe.eu/2021/05/12/lithuania-attention-archaeologists/

Atnaujintą informaciją apie 2021 m. archeologinius tyrimus rasite tinklapyje: http://www.seligman.org.il/vilna_synagogue_2021.html

Facebook paskyroje:

https://www.facebook.com/Vilna.Synagogue.Project/

Projektas dalinai finansuojamas Geros valio fondo.

Nuotraukų autorius dr. Jon Seligman.