Kviečiame įsigyti Lietuvos nacionalinės filharmonijos išleistą vinilo plokštelę „Šviesiam atminimui“

posted in: Naujienos | 0

Kviečiame įsigyti Lietuvos nacionalinės filharmonijos išleistą vinilo plokštelę „Šviesiam atminimui“ Geros valios fondo e-parduotuvėje https://gvf.lt/e-parduotuve/.

Lietuvos nacionalinė filharmonija įgyvendindama projektą „Litvakų muzikos keliais“ išleido vinilo plokštelę „Šviesiam atminimui“. Plokštelėje įrašyti Anatolijaus Šenderovo, George’o Gershwino ir Fausto Latėno kūriniai. Pavadinimas „Šviesiam atminimui“ neatsitiktinai buvo pasirinktas viso vinilo antraštei. Jis jautriai atliepė idėją pristatyti litvakų kultūrinį paveldą, XX a. tironijų žiauriai trintą iš istorinės atminties, tačiau nepaisant Holokausto ir kitų represijų išlikusį tarsi pažįstamos melodijos nuotrupos dabarties kūrėjų darbuose.

Išskirtinį plokštelės dizainą sukūrė dailininkė Neringa Žukauskaitė. Jos voką ir bukleto viršelį puošia Vilniuje gimusio tapytojo litvako Samuelio Bako paveikslai „Pažįstama melodija“ (1997) ir „Liekanos“ (2002–2006).

Išleisti šią plokštelę buvo sumanyta 2020-aisiais – Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams paminėti, bet dėl prasidėjusios pandemijos ir netrukus paskelbto karantino projekto eiga gerokai sulėtėjo ir užsitęsė. Plokštelių tiražą sudaro 500 vienetų, kiekviena iš jų yra kolekcinė, sunumeruota ranka.

Leidybą dalinai finansavo Geros valios fondas.

Kaina 25 Eur.