Lietuvoje lankėsi tarptautinės B’nai B’rith organizacijos atstovai

Lietuvoje lankėsi tarptautinės B’nai B’rith organizacijos atstovai

posted in: Naujienos | 0
Lietuvoje lankėsi tarptautinės B’nai B’rith organizacijos, besirūpinančios žydų tautos ir Izraelio valstybės saugumu bei tęstinumu visame pasaulyje, atstovai. Organizacijos vadovas Danielis Mariaschinas – litvakas, jo mama kilusi iš Musninkų kaimo. Taip pat jis yra Geros valios fondo narys, tad Lietuvoje lankosi tikrai ne pirmą kartą.
Vis dėlto, šis vizitas – ne mandagumo. Vykdami į Varšuvą, kur spalį bus minimas šios organizacijos Lenkijos atstovybės šimtmetis, D. Mariaschinas ir kiti B’nai B’rith tarybos nariai bei rėmėjai Vilniuje susitiko su Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininke, advokate Faina Kukliansky, su kuria pirma aptarė pastaruoju metu Lietuvoje plintantį nevaržomą antisemitizmą, mat šiai organizacijai – tai vienas iš prioritetinių klausimų. B’nai B’rith vadovai užtikrino LŽB pirmininkę, kad yra pasiruošę padėti kovoje su bet kokiomis antisemitizmo formomis.
Be to, buvo kalbama apie planus Lietuvoje steigti B’nai B’rith organizaciją.
Taip pat tarptautinės organizacijos atstovai atkreipė dėmesį, kad masinių žydų žudynių ir kitose lankytinose vietose labai trūksta informacijos anglų kalba. Be to, buvo susitarta kartu su Lietuvos žydų (litvakų) bendruomene kreiptis į UNESCO dėl kai kurių žydų kultūros paveldo paminklų įrašymo į saugomų sąrašą.