Panevėžyje lankėsi Gendel/Hendel šeimos asociacijos prezidentas

Panevėžyje lankėsi Gendel/Hendel šeimos asociacijos prezidentas

posted in: Naujienos | 0

Šių metų birželio mėnesį Panevėžio žydų bendruomenę aplankė garbingi svečiai. Į Aukštaitijos sostinę atvyko Gendel/Hendel šeimos asociacijos prezidentas Williams Tcath. Svečias susipažino su Panevėžio žydų bendruomenės archyvu, jam buvo parodytas ir albumas su svečių įrašais bei palinkėjimais. Daugelis atvykstančiųjų gali čia ras ir savo giminių bei artimųjų įrašus. Williams Tcath senelis Salomon Gendel, gatavų rūbų pardavėjas, miręs 1916 m. irgi yra palikęs įrašą svečių knygoje.

Svečiai pasakojo apie savo svarbų indelį surenkant ir apibendrinant archyvinę medžiagą bei informaciją asociacijai.  Gendel/Hendel šeimos asociacija vienija 416 žydų tautos atstovų, kurie paliko Panevėžį nuo 1919 metų. 2024 metais asociacija švęs savo veiklos jubiliejų.

Šį kartą svečių apsilankymo tikslas – rinkti nuotraukas bei kitą informaciją, tačiau ir patys atsivežė nemažai dokumentų, kuriuos perdavė Panevėžio žydų bendruomenei. Tai pirma atvykusiųjų kelionė į Lietuvą, iš kurios viena diena buvo skirta Panevėžiui, ir po to svečiai išvyko į Vilnių, kur turėjo susitikimą su Lietuvos žydų bendruomenės pirmininke Faina Kukliansky.